Stanovení arsenu, selenu a antimonu v moči metodou atomové absorpční spektrometrie s elektrotermickou atomizací a zeemanovskou korekcí pozadí - Očkayová, Dana (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce byla zaměřena na přímé stanovení selenu v moči metodou ETA AAS za přítomnosti různých chemických modifikátorů. Byly nalezeny optimální podmínky stanovení - teploty pyrolýzy, teploty atomizace, koncentrace použitých modifikátorů. Správnost navržené metody byla ověřena na referenčním materiálu.
Determination of arsenic, selenium and antimony in urine by atomic absorption spectrometry with electrothermal atomisation and zeeman-effect background correction
Keywords: moč; selen; Atomová absorpční spektrometrie