Absencia výchovného ideálu ako problém súčasnej pedagogiky - Škoviera, Albín (Katolícka univerzita v Rožumberoku, 2019)
Autor príspevku považuje absenciu výchovného ideálu za vážny problém súčasnej pedagogiky. Historicky (v grécko-antickom období, počas judaistickej a kresťanskej éry i v období moderny) bol výchovný ideál vždy explicitne uvedený vo filozofii výchovy a existoval v sociálnom povedomí. Obdobie postmoderny nevie svoj výchovný ideál formulovať.
Absence výchovného ideálu jako problém současné pedagogiky
Keywords: korene pedagogiky; výchovný ideál; vzory; celebrity; kořeny pedagogiky; výchovný ideál; vzory; celebrity