Úloha městské police při zajišťování bezpečnosti ve vybraném regionu - Kubíková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá úlohou městské policie při zajišťování bezpečnosti ve vybraném regionu. Cílem je definovat specifika a funkce městské policie ve srovnání s Policií České republiky. Analýza situace v oblasti bezpečnosti ve vybraném regionu a určení hrozeb a možností opatření, která má ve své kompetenci městská policie V případě identifikace slabých stránek, navrhnout opatření vedoucí ke zlepšení bezpečnosti občanů.
Role of Municipal Police in Maintaining Security in Selected Region
Keywords: obecní policie; bezpečnost; kompetence; veřejná správa; municipal police; security; competence; public administration