Nové způsoby odbavení v IDS (problémy, příležitosti, návrhy) - Karšulín, Pavel (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou nových způsobů odbavení v integrovaném dopravním systému (IDS). První kapitola popisuje základní teorii IDS, druhy odbavení, firmy zabývající se odbavením a analýzou modelového integrovaného dopravního systému. Druhá kapitola je zaměřena na zlepšení současného stavu odbavení. Třetí kapitola vyhodnocuje dotazník a praktický příklad v Jihomoravském kraji. Poslední kapitola uvádí možnosti realizace optimálního odbavovacího systému.
New ways of check in ITS /Integrated Transport System/ - difficulties, opportunities, proposals
Keywords: Integration; Transport; Check-in; Smart Card; Interoperability; Integrace; Doprava; odbavení; čipová karta; Interoperabilita