Prevence infekce v místě chirurgického výkonu po operaci proximálního femuru. - Guderová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá prevencí infekce v místě chirurgického výkonu po operaci proximálního femuru. Teoretická část charakterizuje náhrady kyčelního kloubu s následnou infekční komplikací a její prevencí. Výzkumná část je zaměřena na analýzu získaných dat metodou retrospektivního šetření se studiem dokumentace, pozorováním a interpretaci výsledků. Praktickým přínosem diplomové práce je eliminace zjištěné míry nedostatků při dodržování standardních aseptických ošetřovatelských postupů při převazu operační rány po operaci proximálního femuru s cervikokapitální anebo totální endoprotézou kyčelního kloubu.
Prevention of surgical site infection after surgery of Proximal Femur.
Keywords: endoprotéza; operace; prevence; infekce; péče o ránu; endoprosthesis; surgery; prevention; infection; wound care