Informovanost žáků základních škol o poruchách příjmu potravy - Pilařová, Kamila (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá poruchami příjmu potravy v souvislosti s informovaností žáků základních škol. Práce se skládá z teoretické a průzkumné části. Teoretická část bakalářské práce popisuje období dospívání, poruchy příjmu potravy, jejich epidemiologii, rizika a následky. Zabývá se jednotlivými pojmy jako mentální anorexie, mentální bulimie a záchvatovité přejídání. Dále následnou léčbou, prevencí PPP, preventivními programy. Průzkumná část se zabývá hodnocením a interpretací výsledků získaných na základě dotazníkového šetření od žáků 8. a 9. tříd základních škol v Pardubickém kraji. Cílem průzkumné části je zjistit, jak jsou žáci o problematice poruch příjmu potravy informováni.
Awareness of elementary school pupils about eating disorders
Keywords: poruchy příjmu potravy; dospívání; psychiatrické onemocnění; eating disorders; adolescence; psychiatric disorders