Praise and punishment as motivating factors influencing learning success of language students - Holubová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci zabývá motivací studentů, která může výrazně ovlivnit efekt vyučování. Autorka vychází z potřeb studentů , zejména pak pocitu odměny a trestu jako základních motivačních nástrojů. Při výzkumu byly použity dvě základní techniky - pozorování a dotazníkové šetření. Výsledky byly porovnány se závěry předních psychologů a učitelů.
Odměna a trest jako motivační faktory ovlivňující školní úspěšnost studentů jazyků
Keywords: pedagogika; odměny; tresty; Motivace; kázeň