Bezpečí a kvalita péče v souvislosti s radiodiagnostickými výkony - Horčička, Filip (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zabývala bezpečím a kvalitou péče v kontextu radiodiagnostických výkonů. V teoretické části byla popsána problematika kvality a bezpečí péče při stínění v souvislosti s radiodiagnostickými výkony. Ve výzkumné části, která byla zpracována jako scoping review, byla systematicky zmapována dostupná literatura v oblasti efektivity stínění u pacientů při radiodiagnostických výkonech.
Quality and safety of care in relation to radiodiagnostic procedures
Keywords: radiodiagnostické výkony; stínění; gonády; radiační ochrana; kvalita a bezpečí péče; radiodiagnostic procedures; shielding; gonads; radiation protection; quality and safety of care