Reporting účetních dat v rámci holdingu - Hanesová, Alice (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá aplikací Mezinárodních účetních standardů účetního výkaznictví (IFRS) dceřinou společností v praxi. Společnosti pro potřeby holdingu reportují dosavadní statutární účetní výsledky prostřednictvím speciálního Group reporting package, který umožňuje národní účetnictví převést do systému IAS/IFRS. Cíl práce je zaměřen na správnou aplikaci Mezinárodních účetních standardů účetního výkaznictví na národní účetnictví a odhalení nedostatků při reportingových činností ve skupině holdingu.
Reporting of Accounting Data Within the Holding
Keywords: reporting; účetní výkaznictví; mezinárodní standardy účetního výkaznictví IFRS; české účetní standardy; reporting; financial statements; international financial reporting standards IFRS; czech accounting standards