Sociální infrastruktura mikroregionu Letovicko - Štěrbová, Jana (Univerzita Pardubice, 2005)
První část bakalářské práce charakterizuje obecně všechny oblasti sociální infrastruktury - oblast školství, zdravotnictví, kultury a sportu a sociální péče. Druhá část popisuje důležitá geografická, demografická a ekonomická fakta o mikroregionu Letovicko a uvádí výčet organizací a institucí, které společně tvoří sociální infrastrukturu mikroregionu. Třetí část obsahuje podrobnou analýzu nejvýznamnější instituce z každé oblasti sociální infrastruktury. Poslední část je zaměřena na aktuální otázku plánování sociálních služeb. Představuje metodu komunitního plánování. Tato metoda ukazuje směr, jakým by se mělo plánování sociálních služeb vyvíjet do budoucna, aby splňovalo zvyšující se nároky na služby a aby dokázalo reagovat na diferencované potřeby v různých specifických oblastech.
Social infrastructure of the microregion Letovicko
Keywords: Sociální infrastruktura; školství; Zdravotnictví; sociální péče; Kultura; sport; mikroregion Letovicko; Komunitní plánování; sociální služby