Procedurální bolest v rámci radiologických výkonů - Lebedová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá procedurální bolestí v rámci radiologických výkonů. V teoretické části se zabývá bolestí, jejími typy, jejím hodnocením a terapií, dále se zabývá radiodiagnostikou, rozdělení diagnostických metod a bolestivými výkony. Praktická část zahrnuje dotazníkové šetření týkající se procedurální bolesti u vybraných diagnostických metod.
Procedural pain in radiological procedures
Keywords: bolest; rentgenové záření; diagnostické metody; bolestivé výkony; kontrastní látky; anestezie; pain; X- rays; diagnostic methods; painful procedures; contrast media; anesthesia