Hodnocení spokojenosti porodních asistentek při výkonu profese - Vobořilová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se zaměřuje na spokojenost porodních asistentek ve své profesi. Práce je složena z teoretické a praktické části. Teoretická část popisuje, kdo je porodní asistentka, co je pracovní spokojenost a jakými nástroji je pracovní spokojenost u porodních asistentek hodnocena. Praktická část práce sestává z průzkumu. Cílem práce je zjistit faktory, které ovlivňují pracovní spokojenost porodních asistentek v nejmenované okresní nemocnici. Nástrojem zkoumání je standardizovaný dotazník McCloskey/Mueller Satisfaction Scale (MMSS).
Evaluation of the satisfaction of midwives in the performance of their profession
Keywords: porodní asistentka; kompetence porodní asistentky; pracovní spokojenost; McCloskey/Mueller Satisfaction Scale; midwife; midwife competencies; job satisfaction; McCloskey / Mueller Satisfaction Scale