Firemní dárcovství a jeho komunikování v České republice - Tetřevová, Liběna (Ekonóm, 2017)
Firemní dárcovství představuje klíčovou aktivitu firemní filantropie - jednoho z pilířů společenské odpovědnosti firem (CSR). Předpokladem sdílení přínosů CSR aktivit firmou je jejich komunikování ke stakeholderům. Cílem článku je analyzovat a zhodnotit úroveň komunikování aktivit firemního dárcovství vybraných firem působících v České republice, a to konkrétně firem chemického průmyslu a formulovat opatření, která by vedla ke zvýšení této úrovně.
Corporate Giving and Communicating thereof in the Czech Republic
Keywords: firemní dárcovství; firemní filantropie; společenská odpovědnost firem; CSR reporting; CSR komunikování; corporate giving; corporate philanthropy; corporate social responsibility; CSR reporting; CSR communication