Robotický had - Kafka, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce zkoumá proces návrhu a výroby robotického hada s cílem dosáhnout co nejautentičtějšího pohybu a vzhledu. Práce se zaměřuje na modelování kloubů pro optimální funkčnost. Dále popisuje aplikaci šupin a kůže hada a integraci elektroniky. Práce se také zabývá synchronizací servomotorů a mikropočítače pro koordinovaný pohyb hada. Výsledný robotický had má potenciál být využit v oblastech jako je výzkum, vzdělávání a zábava.
The Robotic snake
Keywords: pohyb; estetika; elektronika; servomotor; funkčnost; materiály; kompatibilita; movement; aesthetics; electronics; servomotor; functionality; materials; compatibility