Návrh komunikace opatření pro podporu udržitelné mobility s veřejností pro Pardubice - Ždánský, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2025)
Při tvorbě a realizaci SUMP je velmi důležitá komunikace města s veřejností. Na ní může mnohdy záviset i to, zda a jakým způsobem jsou přijímaná realizovaná opatření na podporu udržitelné mobility. U řady měst však tato komunikace končí se schválením SUMP. Práce se proto zaměřuje na komunikaci města s veřejností ve fázi realizace navržených opatření ve městě Pardubice. V současné době se v Pardubicích postupně realizují opatření navržená v SUMP. tato opatření však nejsou vhodně komunikována, což se odráží na jejich přijetí veřejností. V rámci DP budou vybrána opatření, zhodnoceny jejich klady a zápory z hlediska možného vnímání veřejností. K těmto opatřením bude následně navržena jejich komunikace směrem k veřejnosti. Vstupními daty pro zpracování budou veřejně dostupné informace o městě, kartografické dokumenty a zejména podklady poskytnuté odborem dopravy města Pardubice. Hlavní metody, které budou využity pro zpracování práce, budou literární rešerše, analýza, syntéza, dedukce, analogie a komparace.
Proposal for communication of measures to promote sustainable mobility with the public for the city of Pardubice
Keywords: udržitelná mobilita; marketingová komunikace; komunikační kampaň; SUMP; sustainable mobility; marketing communication; communication campaign; SUMP