Modely toxického poškození jater - Křiváková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka se v práci zaměřuje na mechanizmy, klinické projevy a metody studia toxického poškození jater. Shrnuje dosavadní poznatky o práci s modely toxického poškození jater v podmínkách "in vivo", "in vitro" a hodnotí jejich výhody a nevýhody.
Models of toxic liver injury
Keywords: klinická biologie; biotransformace; medicína; játra; poškození; klinická toxikologie