Daňové zatížení závislé činnosti versus OSVČ - Horná, Radka (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je věnována komparaci dani z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti oproti příjmům z podnikání a ze samostatně výdělečné činnosti. Teoretická část vymezuje základní pojmy týkající se pracovněprávních a obchodněprávních vztahů, daň fyzických osob, zdravotní a sociální pojištění. Praktická část porovnává daňového zatížení závislé činnosti oproti OSVČ a jeho vliv na čistý příjem poplatníka.
Tax burden of dependent activity versus sole proprietorship
Keywords: Daň; daň z příjmů fyzických osob; základ daně; zdravotní a sociální pojištění; slevy na dani; Taxes; income tax; tax base; health and social insurance; tax credits