Studium adsorpce mikroorganismů na uhlíkovou pastovou elektrodu - Sýs, Milan (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá aktivní přilnavostí buněk k povrchu uhlíkové pastové elektrody a možnostmi elektrochemického studia adheze buňek. Použitou měrnou metodou byla square wave voltametrie. Množství přichycených buněk k povrchu pracovní elektrody bylo stanoveno nepřímo pomocí elektrochemicky aktivního barviva amidové černi. Získané poznatky během samotného experimentu by mohly přispět k objasnění tvorby nežádoucího biofilmu.
Adsorption of microorganisms on the surface of carbon paste electrode
Keywords: Uhlíková pastová elektroda; Square wave voltametrie; adheze buněk; biofilm; Carbon Paste Electrode; Square Wave Voltammetry; attachment of cells; biofilm