Charakter hustoty zástavby a její vliv na místní ekonomiku (investiční i provozní náklady) na příkladu vybrané obce - Kupčíková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá charakterem zástavby a jejím vlivem na místní ekonomiku. Zprvu pojednává o základním členění města, jednotlivých typech prostorových struktur a jejich stručným popisem. Praktická část práce se snaží na vybraném příkladu města vytvořit prostorovou a ekonomickou analýzu jednotlivých typů prostorových struktur a zjistit, jaké ekonomické nároky klade na municipální rozpočet.
The character of a building density of a municipality and its influence on local economics(capital and operational costs) on the example of selected municipality
Keywords: prostorová struktura města; prostorové uspořádání; suburbánní oblast; ekonomika v území; urbanismus; spatial structure of city; spatial arrangement; suburban area; local economics; urbanism