Příprava amorfního zlata, výzkum vlastností zlatého gelu, aspekty elektrochemické analýzy kovů - Sikora, Eugen (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce pojednává o přípravě amorfního zlata a jeho elektroanalytických vlastnostech sledovaných při aplikaci elektroanalýzy rtuti a dalších kovů ve vodách. V práci jsou také použité jiné druhy elektrod pro voltametrické stanovení rtuti, kadmia, mědi, olova a arsenu v modelových i přirozených vzorcích při informativním porovnání se zlatým gelem.
Amourphous gold preparation, research of gold gel properties, aspects electrochemical analysis of metals
Keywords: voltametrická analýza; koloidní gely; uhlíkové pastové elektrody; amorfní zlato