Hrozba nedostatku vody v České republice - Lieblová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na hrozbu nedostatku vody a na rozbor situace v České republice z tohoto hlediska. Práce vychází z teoretického definování klimatických změn, jejich příčin a dopadů a charakterizuje globální hrozbu nedostatku vody. Dále je detailněji rozebraná situace v ČR na základě jednotlivých analýz.
Threat of water shortage in the Czech Republic
Keywords: klimatické změny; nedostatek vody; podzemní voda; srážky; sucho; climate change; water scarcity; groundwater; rainfall; drought