Informační systémy veřejné správy - Koch, Karel (Univerzita Pardubice, 2004)
Tématem bakalářské práce jsou informační systémy veřejné správy. Poskytování informací městy a obcemi. Cílem je sestavit přehled o poskytování informací občanům a nalezení rozdílu mezi státní správou a samosprávou. Vycházím z toho, že předpokládám rozdíl mezi těmito dvěma složkami veřejné správy. V práci jsou nejprve objasněny základní pojmy a prameny. Pak se věnuji státní správě, jak informační povinnosti zajišťuje ona a jak vytváří předpoklady pro činnost samosprávy v této oblasti. Před závěrem je probrána samospráva a jsou hledány problémy a nastíněno jejich řešení.
Keywords: Informační systém; informační společnost; ministerstvo informatiky; Informace; poskytování informací; veřejná správa