Hereditární nepolypózní kolorektální karcinom (Lynchův syndrom): molekulárně genetické vyšetření hlavních predispozičních genů MSH2, MLH1, MSH6, PMS2 a EPCAM - Ševčíková, Klára (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato práce mapuje Lynchův syndrom se zaměřením na laboratorní diagnostiku genů MLH1, MSH2, MSH6 a EPCAM, které toto onemocnění způsobují. V práci jsou také uvedena kritéria pro hodnocení Lynchova syndromu, možné projevy tohoto onemocnění, způsoby léčby a prevence.
Hereditary Nonpolyposis Colorectal Cancer (Lynch Syndrome): Molecular Genetic Testing of Major Predisposing Genes MSH2, MLH1, MSH6, PMS2 and EPCAM
Keywords: HNPCC; Lynchův syndrom; genetika; mutace; diagnostika; projevy; dědičnost; HNPCC; Lynch syndrome; genetics; mutation; diagnostics; manifestations; heredity