Analýza proteinů ve sladovnickém ječmeni - Zeminová, Martina (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem analýzy proteinů sladovnického ječmene. První část práce byla věnována především popisu struktury proteinů a jejich funkce. Dále je pozornost zaměřena na chemické složení sladovnického ječmene s důrazem na dusíkaté látky, zejména proteiny, které ovlivňují celý proces výroby piva. Samotná analýza proteinů pomocí elektroforetických technik a hmotnostní spektrometrie je popsána v poslední části.
Analysis of Proteins in Malting Barley
Keywords: proteins; electrophoresis; mass spectrometry; barley; proteiny; ječmen; elektroforéza; hmotnostní spektrometrie