Statický přepočet plnostěnné ocelové mostní konstrukce v km 5,793 trati Choceň Litomyšl - Špinlerová, Miluše (Univerzita Pardubice, 2014)
Předmětem diplomové práce je statický přepočet ocelové mostní konstrukce. Jedná se o plnostěnnou nýtovanou ocelovou mostní konstrukci s dolní prvkovou mostovkou. Most se nachází v km 5,793 na trati Choceň Litomyšl. V práci jsou všechny prvky posouzeny dle platných evropských norem.
Static recalculation of solid-steel bridge construction in 5,793 km track Choceň - Litomyšl
Keywords: mosty; zatížení; plnostěnný nosník; příčník; podélník; UIC 71; statický přepočet; bridges; load; plate girder; cross beam; longitudinal beam; UIC 71; static recalculation