Náhrobní nápisy ve východních Čechách v 17. - 20. století - Fajfrová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2014)
Tématem této práce je snaha přinést ucelený pohled na sepulkrální nápisy ve východních Čechách v 17.-20. století. Chceme se věnovat vybraným hřbitovů, nápisům a zařadit je do kontextu doby. Konkrétně se budeme zabývat hřbitovními nápisy v Litomyšli, Náchodě, Pardubicích, Rychnově nad Kněžnou, Ústí nad Orlicí, ve Vysokém Mýtě, Dobrušce, Dvoře Králové nad Labem, Chrudimi a Kostelci nad Orlicí. Zde se setkáváme s rozvojem sepulkrální tvorby.
Tombstone Inscriptions in Eastern Bohemia from the 17th to the 20th Centuries
Keywords: východní Čechy; sepulkrální památky; 17.-20. století; hřbitovní nápisy; Eastern Bohemia region; sepulchral monuments; 17th-20th century; epitaph