Srovnání ekonomických veličin pomocí indexů - Kadlčík, Libor (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce v teoretické části definuje podstatu indexů jako takových, jejich matematické vyjádření, podává vysvětlení k daným pojmům, vztahujícím se k problematice indexů a představuje jednotlivé typy indexů, včetně vzorců a definic. V praktické části se zabývám výhradně aplikací jednotlivých statistických indexů na vybrané ekonomické veličiny, na uvedených příkladech demonstruji praktický význam využití indexů.
Comparison the economic values by the indices
Keywords: indice; extensite; intensite; simplex; individual; complex; index stálého složení; index proměnlivého složení; index struktury; Apple; Freeport-McMoran Copper & Gold; CF Industries Holdings