Progresivní metody řízení logistických řetězců - Knížek, Petr (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá modernizací distribučních toků a nahrazením současného stavu pořizování a zpracování dat v celém řetězci výrobce – logistická společnost – odběratel. Řešení bylo nalezeno v technologii RFID a využívání mezinárodních standardů systému GS1, zejména kódu EPC a plné využívání elektronických zpráv EANCOM. Práce je přímý návrh řešení pro konkrétní společnost včetně doporučení technologií pro identifikaci a označování obchodních a logistických jednotek. Diplomová práce popisuje moderní technologie a mezinárodní standardy vhodné pro řešení modernizace distribučních toků, včetně ekonomického rozboru nabízeného řešení.
Progerssive methods of supply chain management
Keywords: Logistika; RFID; čárové kódy; kódování; aplikační identifikátory; logistické jednotky