Elektrochemická dekontaminace průsakových odpadních vod - Morchová, Marie (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá dekontaminací průsakových skládkových vod skládky Nasavrky provozovanou firmou AVE CZ Nasavrky a.s. Teoretická část charakterizuje skládku v Nasavrkách, její průsakové vody a je zde vybrán rizikový polutant ? fenol. Následně jsou popsány metody elektrochemické dekontaminace používané pro degradaci fenolu a často používané elektrody, které se k odbourávání používají. Další metodou, která je popsána v teoretické části, je Fentonova reakce. Praktická část se zabývá postupy použitými pro odbourání modelových vod s obsahem fenolu. V následující kapitole jsou uvedeny výsledky měření. Na závěr byly postupy použity i pro odbourávání fenolu z reálných vod odebraných na skládce v Nasavrkách.
Electrochemical decontamination of seeping landfill waters
Keywords: fenol; průsakové vody; elektrochemická dekontaminace; elektrody; phenol; seeping waters; electrochemical decontamination; electrodes