Genderová rozpočtování obce Dolní Krupá - Forman, Milan (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se věnuje rozpočtování z hlediska mužů a žen, jeho charakteristice, základním principům a metodám včetně postoje některých evropských států. Vlastní práci předchází konkrétní příklad provedené genderové analýzy obecních rozpočtů v České republice. Praktická část obsahuje rozbor schválených rozpočtů s dopadem na muže a ženy postupem založeným na subjektivním hodnocení a posouzení všech příjemců a následně zakončené vyhodnocením získaných výsledků.
Gender budgeting of the village Dolni Krupa
Keywords: genderové rozpočtování; rozpočtování; gender mainstreaming; genderová analýza; gender budgeting; budgeting; gender mainstreaming; gender analysis