Simulace vysílání radiolokátoru pomocí softwarově definovaného rádia - Pejřil, Jan (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá procesem tvorby reálných pulzů radiolokátorů a následnou simulací vysílání prostřednictvím softwarově definovaného rádia Adalm-Pluto SDR. Teoretická část je věnována problematice pulzních radarů a kompresi pulzu. V praktické části je popsán použitý hardware včetně vývoje simulačního programu v prostředí MATLAB, určeného pro modelování pulzních signálů následované simulací vysílaní radiolokátorů. Na závěr práce jsou uvedena ukázková měření konkrétních radarových systémů, se zhodnocením jednotlivých měření.
Simulation of radar transmission using software defined radio
Keywords: pulzní signály; Adalm-Pluto SDR; modulace; Matlab; radary; pulse signals; Adalm-Pluto SDR; modulation; Matlab; radars