Restaurování soklu a sochy Sv. Vojtěcha z výzdoby mostu ve Žďáru nad Sázavou - Medková, Ema (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce popisuje a dokumentuje konzervátorský a restaurátorský zákrok provedený na soše sv. Vojtěcha z mostu ve Žďáru nad Sázavou na jeho soklu a hlavici. V jednotlivých bodech je popsána historie a ikonografie skulptury, dále kompletní chemicko-technologický průzkum a postup prací. Nakonec je připojena fotografická obrazová příloha, dokumentující kompletní zákrok na této památce.
Conservation of the plinth and the sculpture of Saint Vojtěch from the bridge Žďár nad Sázavou
Keywords: konzervace; restaurování; Sv. Vojtěch; sochy; fotografická dokumentace; chemicko-technologický průzkum; preservation; conservation; sculptures; photographic documentation; chemical and technological examination