Stanovení přírodních antioxidantů technikou HPLC s elektrochemickou detekcí - Řehová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem práce byla optimalizace podmínek separace a detekce pro stanovení fenolických látek a flavonoidů v reálných vzorcích, srovnat citlivost elektrochemické detekce na CoulArray detektoru s jiným typem elektrochemického detektoru a s jinými způsoby detekce a také studium oxidačních produktů, které mohou vznikat při průchodu celami elektrochemického detektoru.
Determination of natural antioxidants using HPLC with electrochemical detection
Keywords: fenolické sloučeniny; Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; elektrochemická detekce; hmotnostní detekce; pivo