Kinetika reakcí v pevné fázi - Kubátová, Jiřina (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce se zabývá kinetikou reakcí systému ZnO + Fe2O3 a ZnO + Cr2O3. Měření bylo prováděno izotermním a neizotermním způsobem. Současně byla sledována možnost ovlivnění reaktivity výchozí reakční směsi. Analýzy částečně zreagovaných směsí byly prováděny titračním způsobem. Bylo posuzováno 6 druhů železitých pigmentů, při vyhodnocování byly použity matematické modely popisující difuzní, nukleační a povrchově řízený děj. Výsledky kinetických měření ukazují rozdílnost v reaktivitě použitých železitých pigmentů.
Kinetics of solid - state reactions
Keywords: železité pigmenty; kinetika; pigmenty; Keramické pigmenty; spinelový typ; ferity