Možnosti využití metod umělé inteligence v systémech pro podporu rozhodování - Francek, Jiří (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor se v práci zabývá počítačovou podporou manažerského rozhodování. Charakterizuje základní principy manažerského rozhodování, technologické systémy, metody umělé inteligence. Popisuje situace ve kterých lze daný typ inteligentního systému využít.
Possibilities of utilisation of artificial inteligence within the decision support systems
Keywords: manažerské rozhodování; řízení; umělá inteligence; neuronové sítě; fuzzy systémy; expertní systémy