Jak se učí na vysokých školách: výzkumný směr „přístupů k učení“ - Pabian Petr (Centrum pro studium vysokého školství, 2012)
Článek shrnuje výzkumný směr "přístupů k učení" ve vysokém školství: vysvětluje klíčový rozdíl mezi povrchovými a hloubkovými přístupy k učení, SOLO taxonomii výstupů z učení, vnímání vzdělávacího prostředí a další související koncepty. V závěru článek analyzuje snahy integrovat "přístupy k učení" do sociálněvědních výzkumů vysokého školství.
Approaches to learning in higher education: overview and critical analysis
Keywords: přístupy k učení; vysoké školství; výstupy z učení; approaches to learning; higher education; learning outcomes