Informační základna finančního účetnictví o výsledku hospodaření podniku - Urbancová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce shrnuje vybrané poznatky a poukazuje na důležité aspekty, které mají bezprostřední vliv na vykázání hospodářského výsledku v účetnictví a prověřuje na datech vzorku akciových společností, jak se příslušné principy a postupy uplatňují v praxi. Jde o informace, týkající se aplikovaných účetních metod, které mají zásadní dopad na výši hospodářského výsledku - odpisování, oceňování, tvorba opravných položek a rezerv a jejich uplatnění v souladu s obecně uznávanými účetními principy.
Information base of financial accounting for economic result of company
Keywords: hospodářský výsledek; účetní principy; účetní výkazy; výkazy zisku a ztráty; finanční výkonnost; účetní výkazy