Svazky obcí - Mikroregion Chrudimsko - Kupcová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou spolupráce obcí. Konkrétně je věnována Mikroregionu Chrudimsko. Teoretická část práce je zaměřena na vymezení pojmu obec, na problematiku současných obcí a na jejich slučování. Praktická část se pak věnuje Mikroregionu Chrudimsko, jeho charakteristice a analýze. V závěru jsou vytyčeny silné a slabé stránky mikroregionu a návrhy na možná zlepšení dosavadního vývoje.
Associations of municipalities - Microregion Chrudimsko
Keywords: Communities; cooperation communities; microregions; SWOT analysis; obce; spolupráce obcí; mikroregiony; SWOT analýza