Rating MSP - Bilka, Michal (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato bakalářská práce se zabývá projektem Hospodářské komory hlavního města Prahy a společnosti Czech Credit Bureau Rating MSP, který byl spuštěn na podzim roku 2003. Cílem tohoto projektu je malým a středním podnikům umožnit získání objektivního pohledu na jejich ekonomické zdraví a určitým způsobem tím stabilizovat celý sektor malých a středních společností v České republice. Úkolem této bakalářské práce je představit projekt Rating MSP a ověřit jeho přínos malým a středním společnostem v praxi. Toto ověření je provedeno na společnosti Et-netera s.r.o., která již tímto ratingovým hodnocením prošla dvakrát a je na ní tedy možno zhodnotit, jaký přínos pro společnost absolvování tohoto hodnocení mělo. Tato práce by rovněž měla odpovědět na otázku, zda můžeme projekt Rating MSP skutečně považovat za rating nebo se naopak jedná o zavádějící označení.
Rating MSP
Keywords: rating agencies; enterpreneurs; economic chamber; banks; rating; ratingové agentury; podniky; MSP; Hospodářská komora; scoring; banky