Stanovení obsahu vody ve vysoce účinných farmaceutických substancích coulometrickou titrací - Velecký, Petr (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá stanovením obsahu vody ve vysoce účinných farmaceutických substancích, převážně titračním stanovením dle Karla Fischera. Cílem této práce je optimalizovat a validovat metodu pro coulometrické stanovení obsahu vody, uvolněním vody ze substance za pomocí teplotní pícky.
Determination of water content in highly active pharmaceutical substances using coulometric titration
Keywords: Karl Fischer; volumetrická titrace; coulometrická titrace; optimalizace; validace; volumetric titration; coulometric titration; optimization; validation