Majetek a financování církví a náboženských společností - Straka, Michal (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce popisuje vývoj financování církví v ČR a jiných státech. Rozebírá otázku církevních restitucí a historický vývoj církevního majetku. Autor hodnotí i význam církve pro společnost.
Property and financing of churches and religious communities
Keywords: církev; financování; majetek; restituce; Neziskové organizace