Korupční klima v České republice - Šindelářová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2000)
Bakalářská práce pojednává o korupci v České republice. Autorka popisuje příčiny vzniku korupce a zachycuje její vývoj od konce socialismu až do současnosti. Cílem práce je poukázat na korupci jako na celospolečenský problém a přinést určité podněty směřující k boji proti korupci. Autorka uvádí též konkrétní formy boje proti korupci v Česku.
Corruption climate in the Czech republic
Keywords: Korupce; Česko; Československo; vývoj; obrana