Návrh jízdního řádu přímé železniční linky Liberec - Praha - Opočenský, Jiří (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá návrhem jízdního řádu přímého železničního spojení Liberec - Praha za využití současné infrastruktury a plánovaného železničního spojení tratí číslo 232 a číslo 071 (tzv. Všejanská spojka). Obsahem práce je návrh jízdního řádu nové linky, oběhy souprav, porovnání se současným stavem a zhodnocení konkurenceschopnosti této nové linky.
Proposal of the direct railway line Liberec - Praha
Keywords: návrh; jízdní řád; železnice; zkvalitnění; železniční linka; proposal; timetable; railway; improvement; railway line