Agrese ve zdravotnictví - Březinová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato práce pojednává o agresi ve zdravotnických zařízení. V této době je toto téma stále více aktuální. Případů napadených zdravotníků roste. Zajímá se o vysvětlení pojmů vztahujících se k agresi a popisuje prevenci agrese. Praktická část se věnuje managmentu agrese pomocí systematické rešerše. Studie byly vyhledávány v zahraničních databázích PubMed a CINAHAL a v české databázi Medvik. Cílem rešeršní části bylo zjistit rešeršní publikací, jaké jsou možné způsoby zvládnutí konfliktu, pokud selžou preventivní opatření proti agresivnímu chování pacienta.
Aggression in the Health Care
Keywords: násilí; managment agrese; prevence agrese; zdravotnictví; deeskalace; violence; aggression management; aggression prevention; health care; de-escalation