Pracoviště pro měření antén v blízké zóně - Stránský, Jan (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce se zabývá návrhem ovládání pracoviště pro měření antén v blízké zóně. Tato práce by se dala rozdělit na dvě části a to vytvoření řídicí jednotky a naprogramování aplikace v prostředí Matlab. Řídicí jednotka byla navržena pro dva krokové motory, které budou pohybovat s měřenou anténou v souřadnicovém systému x, y. Aplikace obsahuje řízení motorů a ovládání vektorového analyzátoru.
Workspace for near field antenna measurement
Keywords: antény; blízká zóna; MATLAB; měřicí přístroje; mikrokontroléry; řídicí jednotky; SCPI; vektorové analyzátory; VISA; vyzařovací charakteristika; vzdálené ovládání; antennas; near zone; MATLAB; measuring instruments; microcontrollers; control units; SCPI; vector analyzers; VISA; radiation pattern; remote control