Využití proteolytického reaktoru ke štěpení imunoglobulinu G - Tuláčková, Ilona (Univerzita Pardubice, 2000)
Byly optimalizovány dílčí kroky peptidového mapování imunoglobulinu G s cílem prokázat změny v jeho struktuře na úrovni posttranslačních modifikací - glykozylace. Byly hledány podmínky štěpení. Vzhledem k vysoké molekulové hmotnosti byla molekula štěpena na těžké a lehké řetězce, které byly izolovány afinitní chromatografií pomocí proteinu A.
Application of proteolytical reactor for fragmentation of immunoglobulin G
Keywords: imunoglobulin G; peptidové mapování; imobilizace chymotrypsinu; dodecylsulfát sodný; Vysokoúčinná kapalinová chromatografie