Financování výstavby solárních elektráren - Lehká, Monika (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce poskytuje detailní informace o vývoji, současném stavu a budoucích trendech využívání solární energie na území České republiky. Jsou vymezeny legislativní změny, které v poslední době výrazným způsobem ovlivnily podmínky podnikání v tomto odvětví. Je analyzován vliv těchto legislativních změn na ekonomickou efektivnost investic do výstavby solárních elektráren. Na konkrétních fiktivních investičních projektech je demonstrován výpočet ekonomické efektivnosti solární elektrárny a jsou určeny možnosti financování výstavby solárních elektráren bankovními úvěry, které v současnosti bankovní trh nabízí.
Financing of solar power stations
Keywords: solární energie; fotovoltaika; solární kolektory; solární systémy; ekonomická efektivnost investice; alternativní zdroje energie; solar energy; photovoltaics; solar panels; solar systems; economic efficiency of investment; alternative energy