Příprava vzorků tělních tekutin k rychlé analýze aminokyselin kapilární plynovou chromatografií - Šibravová, Alena (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá izolací aminokyselin z tělních tekutin záchytem na sloupci měniče kationtů a jejich testováním bez předchozí deproteinace.
Keywords: aminokyseliny; izolace; tělní tekutiny; moč; sérum; plynová chromatografie