Analýza financování hokejového klubu Mountfield HK - Muška, Jakub (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce "Analýza financování hokejového klubu Mountfield HK" se zabývá hospodařením hokejového klubu Mountfield HK působícího v Tipsport extralize ledního hokeje. V první kapitole je definován sport a jeho jednotlivé složky včetně zařazení sportu do národního hospodářství a ekonomických aspektů sportu. Dále jsou představeny způsoby financování sportovních organizací a ekonomika profesionálního sportovního klubu. Třetí kapitola je věnována analýze financování klubu za použití rozvahy a výkazu zisku a ztrát. V poslední kapitole je financování klubu zhodnoceno a jsou navržena doporučení.
Analysis of financing of the Mountfield HK hockey club
Keywords: Sport; tělesná kultura; financování; finanční analýza; Covid-19; Sport; physical culture; financing; financial analysis; Covid-19