Částečný restaurátorský zásah na přiděleném úseku orientální tapety ze Státního zámku Valtice - Janská, Petra (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je věnována částečnému restaurátorskému zásahu na přiděleném úseku velkoformátové orientální tapety ze Státního zámku Valtice. Zabývá se typologickým popisem památky, restaurátorským průzkumem s popisem poškození díla a postupem restaurátorských prací. Součástí práce je vyhodnocení restaurátorského průzkumu, restaurátorský záměr, seznam pouţité technologie a materiálů, a podmínky a způsob uloţení objektu. Bakalářská práce je doprovázena bohatou fotografickou dokumentací a textovými přílohami.
Partial restoration treatment within specified section of oriental wallpaper located in Valtice chateau
Keywords: papírové tapety; bordura; japonský papír; orientální motivy; restaurování; konzervace; wallpaper; bordure; Japanese paper; oriental motives; conservation; preservation